NIO aandelen kopen (2024)

NIO staat bekend als één van de meest beloftevolle en toonaangevende internationale spelers op het gebied van elektrisch rijden. In het bijzonder het ‘Battery as a Service’ concept van het bedrijf is een unieke eigenschap. De Power Swap Stations van NIO zijn inmiddels in een groot aantal landen wereldwijd terug te vinden.

Hoe kun je NIO aandelen kopen?

NIO is niet zomaar de zoveelste producent van elektrische voertuigen, in tegendeel. Het bedrijf stelt dan ook alles in het werk om zich te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Dit doet ze niet alleen door het produceren van zeer kwalitatieve, milieuvriendelijke voertuigen, maar ook door het aanbieden van een unieke dienst die het eenvoudig omwisselen van de accu mogelijk maakt.

Wil jij ook graag beleggen in het NIO-aandeel? Dan kan je daarvoor terecht bij één van de verschillende bookmakers die zijn terug te vinden in de onderstaande tabel:

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je beleggen in aandelen & ETF's. Je kunt je kapitaal verliezen.
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Actuele koers NIO

Let op beleggen is risicovol

Bedrijfsgegevens NIO

Waarom is NIO aandelen kopen het overwegen waard?

  • Zeer omvangrijke afzetmarkt: Voor menig aantal (elektrische) autofabrikanten geldt dat ze er een behoorlijke kluif aan hebben om een stukje marktaandeel in China te kunnen verkrijgen. NIO heeft China als thuismarkt en dat levert het bedrijf een uitgesproken voordeel op. Dit gezegd hebbende is NIO ook op de internationale markt zeer actief.
  • Meerdere bedrijfstakken: Het bedrijf NIO bestaat uit verschillende divisies. Zo is er NIO Life en NIO Power. Voor deze eerste geldt dat ze beschikt over een zeer modieuze kledinglijn waarvoor gebruik wordt gemaakt van restproducten uit de autofabricage.
  • Uniek ‘Battery as a Service’ concept: Het zogenaamde ‘Battery as a Service’ concept zorgt er niet alleen voor dat de NIO auto’s financieel toegankelijker zijn, daarnaast zorgt ze er ook voor dat de oplaadtijd die is vereist aanzienlijk kan worden ingeperkt.

Wat zijn de risico’s van beleggen in NIO aandelen?

  • NIO is een Chinees aandeel: Chinese aandelen zijn zeker niet per definitie slecht te noemen, maar ze vereisen doorgaans wel extra waakzaamheid. Gemiddeld gezien is het dan ook zo dat aandelen van Chinese bedrijven er bekend om staan extra risicovol te zijn. Dit niet alleen als gevolg van de wispelturige Chinese economie, maar ook van het gebrek aan transparantie waar bij Chinese bedrijven toch vaak sprake van is.
  • NIO is actief in een zeer competitieve markt: De EV-markt staat erom bekend ontzettend competitief te zijn. NIO zal dan ook moeten kunnen blijven aantonen opgewassen te zijn tegen de stevige competitie die onder meer wordt gevormd door marktgigant Tesla, Polestar, etc.

Stappenplan: Koop NIO aandelen in 5 stappen

Wil je graag het NIO-aandeel toevoegen aan jouw beleggingsportefeuille? Dat hoeft helemaal niet zoveel voeten in de aarde te hebben als je mogelijks zou vermoeden. Door rekening te houden met het onderstaande stappenplan kan ook jij je binnenkort de trotse eigenaar noemen van een pakket met NIO aandelen.

  1. Registreer jezelf bij een broker: Ben je helemaal nieuw met beleggen en heb je bijgevolg nog geen account bij een broker? Dan is het aanmaken van zo’n account uiteraard het eerste wat je zal moeten doen.
  2. Analiseer het NIO-aandeel grondig: Vooraleer te beleggen in het NIO-aandeel is het zeer belangrijk om een grondige analyse uit te gaan voeren. Deze analyse heeft in het bijzonder als doel om duidelijk de voor- en nadelen van het NIO-aandeel in kaart te brengen.
  3. Let op het saldo op je beleggersrekening: Ga je beleggen in NIO aandelen? Hou dan uiteraard altijd rekening met de actuele aandelenkoers. Bepaal aan de hand daarvan ook hoeveel aandelen je van dit bedrijf precies wenst te bezitten. Vervolgens kan je op basis hiervan bepalen hoeveel saldo je moet hebben op je beleggersrekening.
  4. Selecteer het NIO aandeel: Zoek binnen het beleggingsplatform waar je gebruik van maakt naar het NIO-aandeel. Selecteer het aandeel vervolgens om erin te beleggen.
  5. Ga over tot het aankopen van het NIO aandeel: Met een eenvoudige klik op de ‘koop’ knop is het mogelijk om een bepaalde positie te openen in het NIO-aandeel. Vergeet bovendien ook niet om te overwegen om gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen. Het gaat hierbij dan meer concreet om een stop loss of een take profit. Zo kun je automatisch bepaalde winsten verzilveren of mogelijke verliezen inperken.

NIO aandelen kopen

Concurrenten van NIO

  • Tesla;
  • Polestar;
  • BYD Auto;
  • Xpeng Motors;
  • Li Auto;

Analyse aandeel van NIO

NIO is duidelijk niet zomaar de zoveelste elektrische wagenbouwer, in tegendeel. Het bedrijf probeert op verschillende vlakken te innoveren. Daarnaast staat NIO er uiteraard om bekend ook in haar thuismarkt China over een niet onbelangrijk marktaandeel te beschikken. Daar kunnen menig aantal andere autofabrikanten alleen maar van dromen.

Verschillende divisies

Wie de keuze maakt om te gaan beleggen in NIO kiest voor een belegging in een bedrijf bestaande uit meerdere divisies. Zo is er bijvoorbeeld NIO Life, maar ook NIO Power. Voor NIO Life geldt dat het een modieuze kledinglijn betreft welke volledig is vervaardigd uit de restproducten van de autofabricage. Voor NIO Power geldt op haar beurt dat ze aan kopers de mogelijkheid biedt om accu’s te leasen. Hierdoor worden de elektrische auto’s die worden aangeboden heel wat financieel toegankelijker gehouden.

Snel groeiend aanbod met Power Swap Stations wereldwijd

Eén van de belangrijkste troeven van het bedrijf NIO heeft ongetwijfeld betrekking tot de aanwezigheid van de zogenaamde Power Swap Stations verspreid over de wereld. Dergelijke stations zijn niet alleen in China en delen van de VS terug te vinden, maar ook bij ons in Europa. Onder meer in Duitsland, Denemarken, Nederland, Noorwegen en Zweden kan er gebruik worden gemaakt van een snelle accu swap. Zo kan je heel wat oplaadtijd uitsparen!

Niet te onderschatten prijsvoordeel

Eén van de redenen waarom veel beleggers interesse vertonen in het NIO-aandeel heeft te maken met het vrij uitgesproken prijsvoordeel waar deze autofabrikant over beschikt ten opzichte van diens voornaamste concurrenten. Niet voor niets wordt er naar NIO vaak verwezen als zijnde een potentiële “Tesla-killer”. De elektrische voertuigen die door NIO worden aangeboden zijn dan ook, uiteraard hoofdzakelijk door het ontbreken van een standaard accu, heel wat toegankelijker ten opzichte van de Tesla-modellen die op de markt worden gelanceerd.

Wat doet NIO?

NIO is een van oorsprong Chinese fabrikant van elektrische voertuigen. Ze weet zich onder meer te onderscheiden van de concurrentie door het aanbieden van een bijzondere ‘battery swap’ dienst. NIO beschikt over maar liefst drie verschillende beursnoteringen, namelijk:

  • Een notering met ticker NIO aan de New York Stock Exchange;
  • Een notering met ticker NIO aan de Singapore Exchange Limited;
  • Een notering met ticker 9866 aan de Beurs van Hong Kong;

Het hoofdkantoor van NIO is gevestigd in Shanghai in China. In eerste instantie bood NIO haar voertuigen exclusief aan op de Chinese markt, maar daar is inmiddels verandering in gekomen.

Is het verstandig om NIO aandelen te kopen?

NIO tracht het net even iets anders te doen in vergelijking met de andere elektrische voertuigen merken. Niet alleen zijn haar modellen gevoelig goedkoper, daarnaast vormen ook de Power Swap Stations een vrij uniek “selling point”. NIO weet een sterke marktpositie te combineren met de internationale allure die je van een opkomend automerk kan verwachten.

Vooraleer te beleggen in NIO aandelen dien je, je absoluut bewust te zijn van het zeer concurrentiële en competitieve marktsegment waarin dit bedrijf actief is. De concurrentie is met kleppers als Tesla en Polestar dan ook allerminst onaanzienlijk te noemen. Ook het feit dat NIO een Chinese onderneming is, is een punt om rekening mee te houden wanneer je erin belegt.

Het unieke en toch wel behoorlijk innoverende karakter van NIO als elektrisch automerk zorgt ervoor dat ze niet alleen in China, maar ook internationaal kan rekenen op heel wat interesse. Het prijsvoordeel evenals de gunstige kwaliteit die de auto’s aan de dag weten te leggen maken dit een concurrent waar andere automerken maar beter rekening mee kunnen houden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *