Aandelen Ahold kopen: analyse & koers

Wil je beleggen in Ahold aandelen? Op deze pagina kan je direct Ahold aandelen kopen. We vergelijken de verschillende brokers waar je kunt investeren in Ahold. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Ahold raadplegen. Ahold is een aandeel uit Nederland. Het aandeel wordt verhandeld in Euro aan de Amsterdam Exchange. Het bedrijf is te vinden onder het symbool AD.AS.

Waar kan je Ahold aandelen kopen?

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het goedkoopste in het aandeel Ahold kunt beleggen. Door op aanmelden te drukken ga je direct naar de website van de broker.

BrokerKostenAanmelden
Freedom24 logoBeleg in aandelen & ETF's tegen voordelige tarieven en ontvang meer dan 8% rente over je saldo!
eToro-logo-aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500-brokerBeleg met een gratis demo in CFD aandelen (kopen/verkopen). 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO aandelen beleggenBij DEGIRO kan je beleggen in aandelen & ETF's. Je kunt je kapitaal verliezen.
Freedom finance aandelenOntvang tot 5,8% rente over je tegoeden!
Scalable Capital aandelen kopenZonder commissies aandelen kopen + 2,3% rente

Wat is de actuele koers van het aandeel Ahold?

Hieronder zie je de actuele koers van het CFD aandeel Ahold. Met de knoppen kan je direct een order plaatsen op het aandeel.

Hoe kan je actief beleggen in Ahold?


Wil je actief speculeren op het koersverloop van Ahold? Dat kan door gebruik te maken van CFD’s! Een goede partij om actief te beleggen in Ahold is Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen commissies op je beleggingen.
  • 100% Nederlandstalige & gebruiksvriendelijke software.
  • Dankzij de hefboom kan je ook met kleine bedragen beleggen.
  • Zet orders in op je beleggingen in Ahold.

Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo account te openen bij Plus500:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFD beleggingen.

Analyse Ahold

Sterke punten Ahold

  • Wereldwijd opererend bedrijf: Ahold is een internationaal opererend bedrijf met een sterke aanwezigheid in verschillende landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten en andere delen van Europa, wat kan zorgen voor diversificatie van risico’s en kansen in verschillende markten.
  • Omni-channel retailstrategie: Ahold heeft een sterke omni-channel retailstrategie, waarbij het zowel fysieke winkels als online platforms combineert, waardoor het bedrijf kan profiteren van de groeiende e-commerce markt.
  • Bekende merken en formats: Ahold heeft verschillende bekende merken en winkelformats, zoals Albert Heijn, Bol.com en Stop & Shop, met een loyale klantenbasis en sterke marktposities in hun respectievelijke markten.
  • Focus op duurzaamheid: Ahold heeft een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat kan bijdragen aan een positieve reputatie en klantloyaliteit.

Zwakke punten Ahold

  • Concurrentie in de retailsector: Ahold opereert in een zeer competitieve retailmarkt, met concurrentie van zowel traditionele als online retailers, wat kan leiden tot prijsdruk en margedruk.
  • Gevoeligheid voor consumentengedrag en markttrends: Ahold is afhankelijk van consumentengedrag en markttrends, zoals veranderende voorkeuren van consumenten, technologische veranderingen en economische omstandigheden, wat invloed kan hebben op de prestaties van het bedrijf.
  • Risico’s in toeleveringsketen: Ahold is afhankelijk van een complexe toeleveringsketen voor producten, wat risico’s met zich mee kan brengen op het gebied van leveringsbetrouwbaarheid, kwaliteit en ethische praktijken van leveranciers.
  • Regelgevingsrisico’s: Ahold is onderhevig aan verschillende regelgevingen op nationaal en internationaal niveau, zoals voedselveiligheid, arbeidsregelgeving en belastingen, wat risico’s met zich mee kan brengen.

Over Ahold

Koninklijke Ahold was lang alleen de moedermaatschappij van grootgrutter Albert Heijn. In 2016 echter fuseerde Ahold met de Delhaize Groep uit België. Bekende dochters van Ahold zijn Albert Heijn en Stop & Shop.

Albert Heijn nam in 1887 de kruidenierszaak van zijn vader over en daarmee was de eerste vestiging van Albert Heijn een feit. Deze zaak stond overigens in Oostzaan. AH ging al in 1948 naar de beurs en kreeg in 1973 de naam Ahold. In 1987 kreeg Ahold het Koninklijke predicaat vanwege de honderdste verjaardag. Het hoofdkantoor van Ahold staat in Zaandam.

aandeel ahold kopen

Wel of niet aandelen Ahold kopen?

Als je overweegt om te investeren in aandelen, heb je misschien gehoord van Ahold, het bekende Nederlandse detailhandelsbedrijf. Maar is het een goed moment om aandelen van Ahold te kopen? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen.

Ahold is een wereldwijd opererend bedrijf met bekende merken zoals Albert Heijn en Bol.com, en een sterke aanwezigheid in verschillende markten. Het heeft ook een sterke omni-channel retailstrategie, wat betekent dat het zowel fysieke winkels als online platforms combineert, waardoor het kan profiteren van de groeiende e-commerce markt. Bovendien heeft Ahold een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat kan bijdragen aan een positieve reputatie en klantloyaliteit.

Aan de andere kant opereert Ahold in een zeer competitieve retailmarkt en is het afhankelijk van consumentengedrag en markttrends. Ook zijn er risico’s verbonden aan de toeleveringsketen en zijn er regelgevingsrisico’s waar het bedrijf mee te maken heeft.

Als belegger is het belangrijk om zorgvuldig af te wegen of de sterke punten van Ahold opwegen tegen de zwakke punten en of het past bij jouw beleggingsdoelen en risicobereidheid. Het kan nuttig zijn om te kijken naar de financiële gezondheid van het bedrijf, de markttrends en de concurrentiepositie van Ahold voordat je besluit om al dan niet aandelen van Ahold te kopen. Het raadplegen van een financieel adviseur kan ook helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.